Dagboek


Start

Baby

Dagboek

Stamboom

Fotoalbums

Filmkes

Contacteer

Gastenboek

Links

 
25 september 2007 - We hebben de buggy terug!
...

23 september 2007 - Sijsele Kermis

Oma en Opa wonen in Sijsele... dus het ideale excuus om met de kindjes naar de foor te gaan! Jaron bleef gezellig thuis bij opa en Ilani mocht met oma, papa en mama mee op stap...

Om het voor ons en Ilani wat makkelijker te maken hadden we onze plooibuggy meegenomen, maar dat bleek dus in Sijsele zelfs geen briljant idee. Na enige tijd op de draaimolen en wat visjes vangen op het viskraam bleek onze geparkeerde buggy spoorloos verdwenen. Gelukkig voor ons hadden we het fototoestel en videocamera niet in de buggy gestoken...  


16 september 2007 - Opnieuw passeert het bootje!
Hip hip hoeraaaaah. Joke en Robby zijn gisteren "15 september 2007" ook in het huwelijksbootje gekropen! Het avondfeest ging door in "Salons Notredame" te Beerst. Ook wij waren weer van de partij en moesten onze kindjes helaas opnieuw achterlaten.

Dit keer konden we rekenen op Nonkel Cis en Tante/Meter Shanna. Zij kwamen samen op de kindjes passen en brachten dit, ongelooflijk maar waar, tot een goed einde!

Joke en Robby, we hebben ervan genoten en wensen jullie alvast een prachtige huwelijksreis toe!!!


11 september 2007 - 2de huisbezoek Kind&Gezin
In tegenstelling tot Ilani, bij wie we 4 huisbezoeken kregen, was vandaag het tweede en laatste thuisbezoek van Kind&Gezin.

Meer huisbezoeken als uitzondering vinden ze niet nodig aangezien Jaron zeer goed evolueert. Vooral het lachen en het beginnen zien, wordt als zeer positief ervaren. 


8 september 2007 - Ilani naar de kapper en fotoshoot Jaron
Samen met Jaron en Ilani zijn we naar de fotostudio van "Moeders Mooiste" geweest voor het nemen van een fotoreportage.

Omdat Ilani haar haartjes nog nooit werden geknipt en het volgens de papa veel te lang was, werden deze vooraf eerst vakkundig bijgesneden.

De foto's van de fotoreportage zullen binnenkort wel aan de site worden toegevoegd...


2 september 2007 - Babyborrel!
De babyborrel, werd ook ditmaal n groot gezellig feest. Dik 120 genodigden hebben we mogen handjes schudden en/of kussen. Zowel jong en oud bleken te genieten van een hapje en een drankje, een fotoreportage+filmke op groot scherm en de vele volkspelen van "'t Keunekot" die buiten werden opgesteld.

Graag willen we bij deze ook iedereen nogmaals bedanken die zijn bijdrage heeft geleverd tot het slagen van deze fijne borrel!


30 augustus 2007 - Kind & Gezin Sijsele
Opnieuw moesten we met onze Jaron naar Kind & Gezin, maar ditmaal in Sijsele.
Jaron werd er na een gesprekje nogmaals gewogen en gemeten...

      Zijn gewicht: 4.350 gram
      Zijn lengte: 54 cm
      Zijn hoofdomtrek: 39 cm


27 augustus 2007 - Feesten als de beesten...
Zaterdag waren we uitgenodigd op het trouwfeest van Nils en Astrid in Salons De Vrede te Ichtegem. Jaron en Ilani mochten voor de gelegenheid bij Opa Ivan logeren, die zijn handen meer dan vol had met die twee kleine bengels.

Mieke had op voorhand voldoende melk afgekolfd en had haar "melkmachine" mee naar het feest. Jammer, maar helaas zorgt dit vandaag voor de nodige ongemakken. Mieke heeft last van stuwingen en bijgevolg hoge koorts.

Nils en Astrid, ook al moeten we het nu wel bekopen... het was toch fijn om erbij te zijn!


24 augustus 2007 - Er zit een banaan in m'n oor!
We weten het nu zeker. Jaron hoort wel degelijk goed en moet dus niet meer doen alsof hij ons niet begrijpt

De test van vandaag bij Kind & Gezin bleek prima in orde. Jaron weegt nu 4.220 gram en heeft nog steeds een hoofdomtrek van 38,2 cm.

We vragen ons dus af welke weegschaal bij het thuisbezoek zo'n kleine twee weken geleden werd gebruikt!


15 augustus 2007 - De familie Sys
De Syskes en aanverwanten waren dit jaar opnieuw van de partij op het smulfestijn bij Nonkel Emiel en Tante Anne-Mie.

Ook al zat het weer niet echt mee, de BBQ gaf weer van katoen en iedereen was weer in z'n nopjes...

Jaron heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn nichtje Cline tot 2 x toe te dopen. Hij heeft zich net zoals zijn zus dus kostelijk geamuseerd!


13 augustus 2007 - Thuisbezoek Kind & Gezin
Kind & Gezin kwam vandaag ons ventje even checken...
Jaron is nu 2 en een halve week oud, weegt 3.780 gram, meet 52,5cm en heeft een hoofdomtrek van 38,2 cm.

Hiermee is ons ventje goedgekeurd en werd een afspraak voor een gehoortest vastgelegd op 24 augustus bij K&G te Oostkamp.  


1 augustus 2007 - Jaron en Mama mogen naar huis

Een dag later dan de dokters hadden voorzien, mochten de Papa en Ilani om Mama en Jaron. Niet dat iets niet in orde was, maar omdat op de geboortekaartjes bezoek "tot en met 31 juli" stond! 

Voor het vertrek had Dr. Baten nogmaals onze kleine Jaron nagekeken en die stelde helemaal geen problemen vast.

Jaron doet het voortreffelijk en kan nu thuis samen met z'n grote zus de boel op stelten zetten...


27 juli 2007 - Hoe kwam ie?
Gehoopt, maar zeker niet verwacht, had onze Jaron gisterenmorgen toch zin om via "het gaatje" zich een weg naar buiten te banen...

Jawel, ons ventje is na heel wat spannende momenten met behulp van een klein knipje op de wereld gebracht. De mama werd dus toch gespaard van een tweede keizersnede en heeft haar "Koningswens" kunnen verwezenlijken!

Wat de papa, de opa en de pp betreft, die zijn dolgelukkig met hun viergeslacht!!!


26 juli 2007 - Daar is em... daar is em!


Mijn wormpje hangt eraan dus papa heeft zijn best gedaan.
Ook van mama mag ik niet klagen.
Zij heeft me al die maanden moeten dragen.
Nu wil ik toch wel laten weten dat ik JARON zal heten.

Ik ben geboren op 26 juli 2007 om 14:45
Ik weeg 3.740 gram en meet 52,50 cm lang.


23 juli 2007 - Ik draai hier rond en rond en rond...

Het onwaarschijnlijke is gelukkig toch gebeurd. Ons leeuw(inne)ke heeft zich opnieuw weten te draaien en zit terug goed voor de final countdown. Vrijdag moeten we op controle in het ziekenhuis mocht de geboorte nog steeds op zich laten wachten. Morgen is de geplande geboortedatum en eigenlijk mag hij/zij dus gerust de wereld gaan verkennen. Het blijft dus afwachten en hopen op een vlotte bevalling! Voor de resterende gokkers... de uiterste bevallingsdatum is eind volgende week.
GO BABY, GO BABY!!!


16 juli 2007 - Een wrikkelgat ... niet te doen!!!
Net terug van de gynaecoloog en we kunnen het bijna niet geloven, maar ons Pattyntje heeft zich toch nog weten te draaien.
De hoop op een natuurlijke bevalling is door de stuitligging van vandaag opnieuw serieus gekelderd, maar het is en blijft mogelijk dat ons Pattyntje eerstdaags toch nog terug de goede positie aanneemt. Duimen, duimen en nog es duimen...

De test op de GBS-bacterie van vorige week was negatief, antibiotica zal dus niet nodig zijn mocht Mieke natuurlijk kunnen bevallen. 

Aangezien de ontsluiting niet gewijzigd is en de baby nog steeds vrij hoog zit, zullen we volgende maandag waarschijnlijk opnieuw een bezoekje aan de gynaecoloog mogen brengen. To be continued...


14 juni 2007 - Toeteren in den hof!
Met het oog op een drukke zwoele zomer, zijn we vandaag nog snel enkele speelgoedwinkels onveilig gaan maken. Voor ons Ilani hebben we een heus kinderzwembad meegebracht en een aangepaste schommel voor in de tuin.

Nu nog hopen op wat minder onweersbuien en de papa mag da zwembadje beginnen opblazen...


9 juli 2007 - 1 cm opening!
Er komt schot in de zaak. Bij de gynaecoloog kregen we te horen dat Mieke ondertussen 1 cm ontsluiting heeft. Op 38 weken is dit vrij normaal, en eigenlijk zou het dus nog best een 2 tal weken kunnen duren...

Ons Pattyntje weegt nu zo'n 3 kilo en 50 gram en is bij momenten een serieus stampertje! Wat de richting betreft ... hij/zij is het noorden nog niet kwijt!

Mieke werd vandaag ook getest op het al dan niet drager zijn van de GBS-bacterie. Groep B streptokokken oefenen invloed uit op de hemoglobine in het bloed van je kindje. Hemoglobine is het eiwit dat ervoor zorgt dat de zuurstof in je bloed wordt vervoerd naar verschillende plaatsen in je lichaam. Mocht Mieke drager zijn van deze bacterie zal ze tijdens de bevalling antibiotica toegediend worden om de besmetting van de baby tegen te gaan.

Interessant om weten ... de volgende check-up is reeds volgende week maandag!


8 juli 2007 - Effe uitblaze...
Zondag rustdag. Na een vrijdagavond heerlijk wokken en de zaterdag een BBQ te geven voor onze beste maatjes is een rustdag meer dan welgekomen.

De "Oriental Wok" is zeker een bezoekje waard, met als aanrader de wokgerechten en de Teppanyaki! 


4 juli 2007 - Opa Ivan is jarig!
Evenveel kaarsjes als Oma Maria. Opa Ivan is 52 jaar jong en nodigt ons  vrijdagavond uit voor een etentje in de "Oriental Wok" te Brugge.

Alvast een dikke proficiat en we kijken al uit naar overmorgen.


30 juni 2007 - De Zandberghoeve
Tante Wivina is een verre Tante van Mieke en zoals vorig jaar nodigt zij ook dit jaar de complete familie "Sys - Depestel" uit voor een etentje in een aangenaam familiaal decor. Dit jaar werd terug gekozen voor de "Zandberghoeve" te Oedelem. Een uitgebreide receptie, een heerlijke maaltijd, een gezellig terrasje en een ferm stukske taart waren de perfecte mix voor deze stralende zondag.

Voor wie zich afvraagt of Ilani mee was... Ze heeft zich kostelijk geamuseerd en zelfs in haar reisbedje kunnen slapen door alle kabaal heen...


25 juni 2007 - De goeie richting!
Ons Pattyntje doet zijn best. Hij of zij weegt ondertussen zo'n 2 kilo en 592 gram. Hij/zij zou ongeveer zo'n 46 cm groot moeten zijn en wonder boven wonder de juiste richting hebben gevonden. De kans dat "petit" zich nog draait is echter nog vrij reëel, maar de hoop op een naturelle bevalling is wel opnieuw gestegen.

Binnen 2 weken worden we weer verwacht op het appel. Ons Pattyntje zit nog steeds hoog en van enige opening is nog geen sprake...


18 juni 2007 - Ons kurkvloerke is de max!


De voorbije 2 weken is in ons huisje weer heel wat gesleurd geweest. Santana is 2 weken geleden gestart met het plaatsen van de kurkvloer in ons bovenverdiep. Het plaatsen werd om praktische redenen opgesplitst in 2 fasen. Week 1 werd de linkerkant van de woning geplaatst en week 2 de rechterkant. Op die manier kon het versleuren van alle meubelen naar de benedenverdieping enigszins beperkt worden.

Net zoals vorig jaar (toen weliswaar veel langer) lagen we vorige week ook weer even in de garage om te slapen. De bovenverdieping is met de nieuwe vloerbekleding op nieuwe deuren na compleet gerenoveerd en ons tweede Pattyntje heeft de verhuis niet verstoord! 


17 juni 2007 - Luieren op Zondag!
Wie een kleine spuit heeft en iets te vieren, kan niet missen met een namiddagje vertoeven in de "de 6 bochten" te Westkapelle.

Omwille van de drukke agenda vorige week, zijn we met de Opa's voor vadertjesdag en met de Oma voor haar verjaardag gaan eten in dit leuke etablissement. Het eten was er overheerlijk en het speelplein + dierenpark voor Ilani een leuke verademing. Het weer zat ook reuze mee, dus het was echt op en top genieten...


10 juni 2007 - Stembureau en zilveren bruiloft Marc en Leentje
Gelukkig voor de papa, werd hij door de voorzitter van het stembureau vrijgesteld van de burgerplicht. Jaja ... we hadden het niet vermeld, maar de papa had ook bijna prijs als bijzitter! Het stemmen op zich kan men natuurlijk niet aan onderuit, maar dat werd vandaag net zoals vele anderen met veel "plezier" gedaan.

Vandaag werden uiteraard ook alle papa's in de "verf" gezet, maar het cadeau van de papa had gelukkig voor hem niets met schilderen te maken. De papa kreeg van zijn lieftallige dochter en ditto mama een héél nuttig cadeau! Een ligbed van "Jardin" om kriebelvrij op zijn luie kont in z'n "peloezeke" te kunnen liggen.

Druk was het vandaag zeker. Ter gelegenheid van Marc en Leentje hun 25ste huwelijksverjaardag, werden familie, vrienden en kennissen uitgenodigd in "Huyze De Baere" te Maldegem. Het werd een spetterend en zeer smakelijk feest, wat zoals verwacht weer duurde tot in de vroege uurtjes!

Marc en Leentje, nogmaals een dikke proficiat en bedankt voor de fijne avond.


8 juni 2007 - Verjaardag Oma
Oma is 52 jaar jong! Na het werk zijn we bij Oma binnengewipt om haar te verrassen met een gezellig uitgebreid aperitiefavondje...

Omdat Mieke en Stefaan nu zondag al naar een jubileum zijn uitgenodigd, zijn zware eetfestijnen uitgesteld tot volgende week zondag.


29 mei 2007 - Opnieuw even zwaaien...
32 weken, 1 kilo 853 gram en 42,2 cm. Dit zijn de "naakte" cijfers die we vandaag na het bezoek aan de gynaecoloog kunnen meegeven.

Alles verloopt naar wens en de mama is ondertussen zelf reeds 10 kilo aangedikt!

Enig minpunt aan de controle van vandaag, was het feit dat ons Pattyntje het rechtop weer plezanter vindt. Hopelijk wil ons Pattyntje zich binnenkort nog draaien, want het begint zo stilletjes aan krap te worden om nog te kunnen draaien.


18 mei 2007 - Naar de kermis met nonkel en tante
De geplande fietstocht met nonkel Cis en tante Shanna werd omwille van het wisselvallige weer vervangen door een bezoekje aan de Brugse meifoor.
Er was veel volk en Ilani heeft zich op de draaimolen en het visjeskraam kunnen amuseren. Daarna zijn we met z'n allen een "pannekoekske" gaan verorberen in "'t Zandkoekske" in de Smedestraat. Kortom, een gezellige namiddag!

13 mei 2007 - Mama's feestdag
Vandaag werden vele lieve mama's in de bloemetjes gezet. Bloemen zat in de tuin, dus Ilani en de papa vonden een mooie badjas een nuttig cadeau...

Wie Mieke binnenkort komt bezoeken in het moederhuis, kan haar sexy jasje komen keuren... 

8 mei 2007 -De kaap van 9 KILO!

Tot ieders grote verbazing bleek ons Ilani vandaag reeds 9 kilo te wegen! Ons kleine meisje wordt snel groot (73 cm) en daar horen weer 2 prikjes bij.

Gelukkig voor Ilani zijn het voorlopig de laatste 2 van de verplichte vaccinaties, alhoewel ze eigenlijk opnieuw een hele stoere meid blijkt te zijn!


2 mei 2007 - Abces op Stefs amandel...
Gisteren ging het voor Stefaan behoorlijk, maar naar de avond toe zag je het opnieuw de verkeerde richting uitgaan. De keel van Stefaan zag er serieus gezwollen uit en vannacht kwam opnieuw een serieuze koorts opzetten (39°c).

Deze morgen heeft de dokter dan ook een abces kunnen vaststellen op Stefaans linker amandel, wat de oorzaak van al zijn ongemakken is geweest. Antibiotica en platte rust is bij dergelijke infecties de enige werkende oplossing... Beterschap is dus eindelijk in het zicht!


30 april 2007 - Ups and Downs...
Stefaan blijft in tegenstelling tot Mieke sukkelen met de gezondheid. Het week-end is behoorlijk verlopen, maar vandaag gaat het plotseling opnieuw compleet de mist in. Overgeven en hoge koorts zorgen ervoor dat Stefaan opnieuw het bed niet kan verlaten. Morgen hebben we een BBQ gepland met vrienden. Mieke (die zelf nog niet 100% is) zorgt dus maar voor alle nodige boodschappen. Hopelijk gaat alles morgen voor Stef terug wat beter.

Deze avond is Mieke alleen naar de gynaecoloog geweest voor een nieuwe check-up. De zwangerschap verloopt misschien wat minder vlot, maar ons klein Pattyntje blijkt hier gelukkig geen hinder van te ondervinden. De laatste maand van de prognostiek is ingezet en hopelijk heeft ons 2de Pattyntje wat meer geduld dan Ilani...

De reden van Ilani haar ongemakken werd ondertussen ook vastgesteld door de huisarts. Haar keel en oren zien er prima uit, maar 4 nieuwe tanden zorgen voor de nodige hinder en koorts.


26 april 2007 - We zijn solidair...
De rollen zijn eens omgekeerd. Nu Mieke terug kan gaan werken is Stefaan aan de beurt. Deze morgen is hij opgestaan met dezelfde symptonen (keel- en hoofdpijn) als Mieke enkele dagen terug en kon zijn bed niet uit ... Laten we hopen dat Ilani ook niet deelt in de "vreugde", want deze nacht heeft ze toch vrij onrustig geslapen.

23 april 2007 - Voor de verandering... een keelontsteking
Mieke had reeds enkele dagen wat last van een pijnlijke keel. Vandaag resulteerde dit helaas in een verhoogde lichaamstemperatuur (38°c), wat een bezoekje van de dokter weer onvermijdelijk maakte.

Mieke heeft een serieuze keelontsteking en werd drie dagen platte rust voorgeschreven. Antibiotica is gelukkig niet aan de orde, maar koortswerende middelen zijn noodzakelijk kwaad!


15 april 2007 - Het zomert op de buiten!
Aprilse grillen? Nou nou, het is fantastisch zomerweer en vandaag stond een bbq bij Oma en Opa op de planning. In de namiddag zijn we een terrasje gaan doen in 't Eikenhof langs de Brieversweg. Voor wie 't Eikenhof niet kent, het is een Tea Room met een groot speelplein en dierenpark gelegen tussen Sijsele en Moerkerke. De bediening was er niet te vlot, maar met het mooie weer en de schaterlach van Ilani op de schommel kon de pret niet op!

9 april 2007 - Oma gaat van de grond...
Het is bijna twee jaar geleden dat Oma een luchtballonvaart cadeau kreeg voor haar 50ste verjaardag. Vorig jaar is de geplande afvaart enkele keren afgeblazen omwille van het slechte weer. Vandaag is het eindelijk gelukt en is Oma, samen met Opa, nonkeltje en enkele vrienden en kennissen erop uit gevlogen. De twee luchtballonnen vertrokken vlakbij hun woning in Sijsele. De ballon waar ondermeer Oma en Opa in zaten is geland in Lovendegem. De ballon waar onder andere nonkel Fredje in zat, in Zomergem. Nadien zijn beide ballonteams samengekomen aan de kerk van Zomergem voor een glaasje prik en de "plechtige" overhandiging van het luchtballon-vaardersbrevet!

8 april 2007 - Paasfeest bij Tante Maddy
Net zoals alle voorgaande jaren werd ook dit jaar pasen met de familie Sys gevierd bij Tante Maddy en Nonkel Danny.

Nadat Ilani 's morgens eitjes had geraapt bij Oma en Opa zijn we met z'n allen richting Hertsberge gereden voor een zonnige, aangename en vooral smakelijke namiddag.

Onze kleine Ilani had weer tijd tekort met al haar neven en nichtjes op de reuzetrampoline!

4 april 2007 - Santana werfleider op bezoek
De werfleider van Santana heeft grote vraagtekens bij het egaliseren van onze bovenverdieping met egaline. De ondergrond is volgens hem veel te ongelijk en de enige deftige oplossing is egaliseren mbv groene tand en groef spaanderplaten.

Zelf waren we hier geen voorstander van, maar wie zijn wij om hem daarin niet te volgen. Binnen enkele dagen mogen we een aangepast offerte verwachten en een plaatsingsschema. De plaatsingsdatum is omwille van de vochtigheid na recentelijke pleisterwerken uitgesteld tot begin juni. 


3 april 2007 - Controle bij de gynaecoloog
Ons Mieke is vandaag reeds 24 weken in blijde verwachting. Alles verloopt naar wens en ons ventje/vrouwtje is nu reeds zo'n 30 cm groot!
Kortom, ons Mietje is rond en gezond :p

24 maart 2007 - Fietstochtje
Het nuttige werd vandaag aan het aangename gekoppeld. Een fietstochtje bij het mooie weer en het idee om even langs te gaan voor het kiezen van geboortekaartjes en doopsuiker was een fijne combinatie. Voor Ilani was het dolle pret op de fiets. Toen ze ook nog haar botjes mocht ruilen voor een stel hippe sandaaltjes kon haar dag niet meer stuk!

23 maart 2007 - Schoolreunie Mariawende
Deze avond zijn Mieke en Stefaan er samen op uit getrokken. Mieke had van haar middelbare schooltje een uitnodiging gekregen om te gaan eten in de Lodewijk van Male te Sint-Kruis. De opkomst bleek eerder beperkt, maar aan leerkrachten geen gebrek. Ons Mieke bleek nog steeds goed gekend (lees "berucht") ...
Kortom, het was een gezellig weerzien :)

16 maart 2007 - Santana op bezoek
De Santana vertegenwoordiger is op bezoek geweest, en de kogel is door de kerk! We hebben gekozen voor een café-crème kleur, wat een van de vele bruintinten uit het Santana gamma is. De bestelbon werd opgemaakt en de vooropgestelde plaatsingsdatum is uiterlijk eind mei.

De eerstvolgende stap is nu het bezoek van een werfleider. Deze zal onze locatie komen opmeten en de ondergrond analyseren. We hebben ervoor gekozen om het egaliseren met egaline en het plaatsen van het kurk aan Santana over te laten. 


10 maart 2007 - Kurkvloerke
Onze gedachten zitten nog steeds op een kurkmotief van Santana en bij het ietwat  goedkopere Van Avermaet hebben we niets gelijkaardigs aangetroffen. Omdat we naar een begrafenis in Oostende wilden gaan, zijn we nadien nog maar eens bij Santana binnengelopen om wat kleuren te vergelijken.

Na ter plaatse wat te zitten tobben, werd ons voorgesteld om iemand langs te sturen met staaltjes van onze favoriete kleuren. Op die manier kunnen we het kleurengamma in onze eigen ruimtes vergelijken en voorkomen dat we later voor een minder aangename verassing komen te staan!

Het Santana team zal proberen nog deze week iemand langs te sturen zodat nog voor de geboorte van onze tweede pagadder een kurkvloertje is gelegd!


6 maart 2007 - Nog even op controle
Nu Mieke reeds 20 weken zwanger is, en alles terug wat vlotter gaat, is de volgende afspraak bij de gynaecoloog alweer een feit..

Deze keer werd ons prutske vanuit vrijwel elke richting grondig onderzocht, en werd vastgesteld dat alles prima verloopt.

We hoeven ons nergens zorgen om te maken en kunnen de geboorte van onze 2de spruit met een gerust hart beginnen schikken...

De geboortekaartjes, de bedankjes en de babyborreltoestanden staan alvast een trapje hoger op ons to-do lijstje!


3 maart 2007 - Batibouw
Gisteren hebben we er een dagje Batibouw van gemaakt. We weten weer waar we voor kunnen werken en hebben op Batibouw ook een offerte voor kurkvloer laten maken door Van Avermaet. Voor diegene die ook kurk willen leggen... voor de prijs moet je het zeker niet doen!

24 februari 2007 - Verbouwingen
Mieke kan terug tegen een stootje en haar eerste werkweek zit er alweer op. Stefaan is nog een weekje grieperig geweest, maar ziet het stilletjesaan ook weer zitten. Morgen staat een ritje naar Santana op het programma, want we willen onze bovenverdieping van een kurkvloer voorzien... 

13 februari 2007 - Kind en Gezin
Stefaan is in tegenstelling tot Mieke al weer een beetje beter en gaat morgen terug gaan werken. Mieke zit er opnieuw helemaal onderdoor en moet van de dokter minstens tot eind deze week veel rusten...

Ilani moest vandaag naar Kind en Gezin voor 2 prikjes. Ze weegt ondertussen 7 kilo 650 gram en meet zo'n 70 cm.


12 februari 2007 - Nog meer beestjes...
Kommer en kwel. Nu Ilani blijkbaar niet meer overgeeft, is het de beurt aan de mama en de papa. Deze nacht was een slapeloze nacht, want zowel Mieke als Stefaan zijn gesneuveld door een virale infectie!

Ilani kan gelukkig bij Oma en Opa terecht, terwijl Stef en Mie kunnen vechten tegen de beestjes.


9 februari 2007 - Opa Derous overleden
Vandaag is Opa Derous, de papa van Stefaans mama, overleden. Daniel Derous is 83 jaar geworden en werd de laatste levensjaren in het rusthuis "Van Zuylen" verzorgd. De begrafenis gaat door op 15 februari om 10 uur te Jabbeke.

8 februari 2007 - Terug aan de slag...
Mieke voelt zich terug ietsje beter, en is vandaag opnieuw gaan werken. Net als we dachten dat het eindelijk weer wat vlotter zou lopen, blijkt Ilani nu weer ziek te zijn. Deze morgen had Ilani echt geen trek en heeft ze moeten spuugen. De dagmoeder was weer geen optie, en Opa en Oma hadden dus weer de handen vol.

5 februari 2007 - Het gaat weer de goeie kant uit!
Mieke voelt zich stilletjes aan terug wat beter en kan haar eten beter binnenhouden. Een bezoekje aan de gynaecoloog bevestigde dan ook dat het weer de goede kant op gaat. De kilootjes komen er langzaam maar zeker bij en de bloeddruk is ook in stijgende lijn...

Ons klein prutske heeft met al die ongemakken blijkbaar geen problemen en groeit langzaam maar zeker uit tot een echt mini-mensje!


29 januari 2007 - Mieke is gesneuveld...
                   
Gisteren werd Ilani 1 jaar oud! Zoals de foto's laten blijken, was het voor de genodigden en het feestvarkentje een echt plezante dag.

Helaas is het voor de mama allemaal een beetje minder vlot verlopen. De moeilijke zwangerschap heeft ertoe geleid dat Mieke reeds 4 kilogram is vermagerd en haar bloeddruk astronomisch lage waarden heeft bereikt (8 over 3).

Vandaag kon Mieke echt niet meer vooruit. Voldoende rust, liters zout+suikerwater en anti-spuugmiddeltjes moeten redding brengen. De dokter heeft Mieke 2 weken platte rust voorgeschreven en de papa zal het allemaal even alleen moeten weten te verwerken!


25 januari 2007 - Nonkel en Tante hebben een huis gekocht!
Tijdens de zwangerschap van Ilani hadden Stefaan en Mieke zelf een huis gekocht.... Nonkel Francis en Tante Shanna willen deze traditie blijkbaar verderzetten en hebben vandaag een huis in Oostkamp gekocht!

 

 

  
   Proficiat Nonkeltje en Tanteke!


15 januari 2007 - Allemaal beestjes...
Het is me wat ... Mieke sleept zich al bijna 3 maanden misselijk en oververmoeid door haar zwangerschap. In vergelijking met haar eerste zwangerschap is het ditmaal een ware hel! Zouden jongetjes dan toch zoveel lastiger zijn

Bovendien is iedereen ten huize Pattyn momenteel aan het strijden tegen diverse microben. Snotteren, sniffelen en hoesten zijn dagelijkse kost.

Het motto is en blijft: Ook al vliegt een snotter o zo snel ... we overleven het wel!


12 januari 2007 - Stan is gisteren geboren!!!
Eindelijk is het dan zover. Stan, de ferme bink van Tom en Lieselot werd gisteren geboren! Het ventje meet zo'n 56 cm en weegt 3480 gram.

We waren er als de kippen bij en hebben reeds vandaag een bezoekje kunnen brengen. Zowel de mama, de papa als Stan zelf hebben het blijkbaar naar hun zin. Hopelijk mag alles verder vlot verlopen en kunnen Stan en Ilani binnenkort eens gaan kamperen


9 januari 2007 - Een eerste bezoekje aan onze gynaecoloog
Door ons bezoekje aan de spoedafdeling vorige week, gingen we vandaag met een redelijk gerust hart een bezoekje brengen aan de gynaegoloog.

Ook Dr. Verbeure kwam tot hetzelfde besluit. Een gezonde baby is zich aan het ontwikkelen en een nieuwe drukke periode zit eraan te komen.


7 januari 2007 - Effe ontstresse op latte
Gisteren is Stefaan met Nonkel Cis en Tante Shanna naar de "IceMountain" in Komen gaan skieën.

Voor Stefaan was het ondertussen al zo'n 7 jaar geleden dat hij eenmalig op de latten had gestaan. Na een voorzichtige start, trotseerden zowel Cissen (snowboard) en Stefaan (ski) zonder al te veel problemen een heuse jump op het parcours. Shanna zat ondertussen helaas een beetje ziekjes in de bar...

Deze morgen mocht onze nieuwe wagen naar de garage voor het plaatsen van de autoradio, maar blijkbaar waren ze vergeten het inbouwonderdeel te bestellen. Bijgevolg zullen we het nog een weekje moeten stellen met de mp3'tjes uit onze GPS.

Helemaal vruchteloos was het ritje naar Eeklo niet, de oorzaak van het verschrikkelijke geluid van onze wagen vorige week is vandaag wel achterhaald! Na het demonteren van het wiel en de remmen, werd nog een klein steentje gevonden. Hoogst waarschijnlijk waren enkele steentje tussen de remmen beland en was dit de boosdoener. De kans dat zoiets gebeurd is blijkbaar zeer klein, maar dus niet uitgesloten ... zeker bij ons niet :)


5 januari 2007 - Eventjes paniek!
Gisterenavond zijn we eventjes beginnen flippen. Mieke had wat bloedverlies en we vreesden voor het ergste.

Voor alle zekerheid zijn we maar naar St.-Lucas gereden om een echo te laten nemen. Daar hebben we gelukkig kunnen vaststellen dat ons klein Pattyntje in goede gezondheid verkeert en van al het nodige is voorzien (met uitzondering van het fluitje ).

Ons mini-mensje meet nu een kleine 5 cm en de vermoedelijke bevallingsdatum werd uitgerekend voor de tweede helft van juli!

Interessant om weten is dat een beetje bloedverlies op 4, 8 en 12 weken niet abnormaal is... 


2 januari 2007 - Dag 2006, welkom 2007!
Oudejaar werd dit jaar bij ons thuis gevierd met Nonkel Fredje, Nonkel Cis, Tante Shanna, Tom en Lieselot. Tom en Lieselot verwachten een dezer dagen hun eerste kleine boeleke en gelukkig had deze besloten nog enkele dagen te wachten alvorens de wijde wereld te verkennen...

Iedereen was welgezind en goed in form, maar aan Shanna kon niemand tippen... De kater waar Shanna mee is opgestaan, was dan ook even formidabel

Maar kater of geen kater, 1 januari moesten we allen gaan nieuwjaren bij de familie Derous. Het was zoals elk jaar weer een gezellige boel, met als afsluiter de traditionele quiz ... 


30 december 2006 - De SKODA bolt weer lekker door...
Wat een opluchting, na een kleine diagnose bij daglicht hebben we kunnen vaststellen dat het geluid iets te maken heeft met de linker voorrem. Blijkbaar sleepte iets tussen de linker voorrem en voorzichtig bollen heeft dit kwaaltje verholpen. Volgende zaterdag moet de wagen nog naar de garage voor het plaatsen van de autoradio, en dan kunnen we dit nog eens laten controleren...

29 december 2006 - Waar blijft 2007?
Gisterenavond heeft Stefaan de nieuwe wagen bij Mieke's ouders achtergelaten. Na het rijden over een onverharde weg met kiezelsteentjes kwam een verschrikkelijk metaalgeluid uit het linker voorwiel.

Vandaag moest Stefaan gaan werken en had dus geen tijd om dit probleem verder te bekijken. De Skoda garage is in verlof, dus daar moeten we ook niet op rekenen... Het zal toch geen maandagse wagen zijn zeker Grrrr...


27 december 2006 - Kerstmarkt in Brugge
Later dan alle voorgaande jaren hebben we met de familie een kerstmarkt bezocht. Omdat we dit jaar een verre trip niet zagen zitten, zijn we eens in ons eigen stadje gaan kuieren. We hebben er een plezante dag van gemaakt, en stonden versteld hoe snel de tijd ook in Brugge is gevlogen...
Met deze enkele foto's kan je alsnog de gezellige kerstsfeer opsnuiven...

28 december 2006 - Kerstboompluk bij de dagmoeder
Dat Magda en Eddy een kinderopppas uit de duizend zijn, dat kunnen we je alvast vertellen. Alsof de goede zorgen van elke dag nog niet voldoende zijn, kopen Magda en Eddy voor al hun kindjes een tof kerstcadeau!

Ilani is de afgelopen week wat ziekjes geweest en had dus nog iets tegoed. Samen met Mama en Papa kon Ilani vandaag om haar geschenkje, en mocht ook vragen of haar broer of zus volgend jaar mee mag komen spelen.

Magda en Eddy waren laaiend enthousiast en beloofden alvast een plaatsje te reserveren!


26 december 2006 - Kerstavond en kerstdag...
Naar jaarlijkse traditie werd kerstavond ook dit jaar weer gevierd met familie bij Opa Ivan. Ook dit jaar werd opnieuw gekozen voor een uitgebreid aperitief, gevolgd door een 3 gangen menu en de kerstboompluk! Het was weer een gezellige avond waarna Mieke, Stefaan en Ilani zijn blijven logeren... 

De volgende dag waren we weer paraat voor het kerstfeest met de familie Sys! Liters drank, bergen hapjes en enkele kalkoenen later waren alle 26 buikjes weer gevuld en was de aanloop naar het nieuwe jaar terug begonnen.


23 december 2006 - We zijn een weekje in verlof
Voor Mieke is ons weekje verlof tussen kerst en nieuwjaar een godsgeschenk.
Mieke is in tegenstelling tot de zwangerschap van Ilani constant misselijk en heeft veel moeite om haar zwangerschap te verbergen op het werk. Nu we een weekje in verlof zijn, kan ze proberen terug op krachten te komen...

21 december 2006 - Een blinkende kar voor de deur...
Na een kleine drie maand wachten, staat onze nieuwe wagen eindelijk voor de deur...

Voor de auto-liefhebbers, dit zijn de specs:
- New Skoda Octavia Combi 1.9TDI Elegance
- Kleur: Black Magic Metallic
- Automatische Airco 'Climatronic' Links/Rechts
- Gekoeld handschoenkastje
- Cruise Control + Parkeersensoren voor en achter
- Regendetector + Lichtdetecter 'Coming Home, Leaving Home'
- Electrisch bediende ruiten voor- en achteraan
- Lederafwerking, 8 Luidsprekers, mistlampen, dakrails
- 17" lichtmetalen velgen + Sportonderstel
- Trekhaak en Cargo Platform
- Diverse veiligheidsuitrustingen en een zee aan ruimte!!!


Nice, nice, nice...


18 december 2006 - Wat een mens lijden kan...
Het zal je maar gebeuren. Vanmorgen net voor het aanzetten naar de dagmoeder, spuugt ons Ilani al haar melk eruit ...

Mieke had een afspraak op kantoor, dus Stefaan belt het werk om te zeggen dat hij wat later zal zijn. Na zichzelf en Ilani van alle "restanten" te ontdoen en een setje propere kleren te hebben aangedaan, vertrekt Stefaan met Ilani naar Oma en Opa.

Na Ilani te hebben afgezet, vertrekt Stefaan snel naar het werk ...
Na een eindje bollen begeeft de Volvo het plots volledig! Diagnose: de driehoek waar het rechter voorwiel aanhangt is gebroken... (al een geluk dat er niet te snel gereden werd).

Normaalgezien bellen we gewoon naar Touring om de wagen te takelen, maar ons abonnement was nog maar enkele weken opgezegd omdat onze nieuwe wagen reeds is besteld.

De oplossing leek bellen naar Opa Marcel, maar ... een platte gsm stak daar ook een stokje tussen!!!

Om een lang verhaal kort te maken... de wagen hebben we met Marcel zijn wagen letterlijk en figuurlijk tot bij hen thuis gesleept.

Het enige lichtpuntje van vandaag was dat onze nieuwe wagen gelukkig vrijdag bij onze garagist werd geleverd. Om ons uit de nood te helpen, zullen ze de wagen nog deze week reinigen en klaarzetten.


16 december 2006 - De Bevestiging
Deze middag een testje gedaan en de oorzaak van Mieke haar misselijke buien kunnen vaststellen.
We verwachten opnieuw een kindje en duimen voor een ventje!

Waag ook een gokje en win een heerlijke fles champagne...